Eixample

Anem cap a la sagrada família amb la línia blava. És l'obra més important de Gaudí i volia construir la catedral modernista més gran de Barcelona, però no es va poder acavar perque Gaudí va morir.


El Temple Expiatori de la Sagrada Família és una església monumental iniciada el 19 de març de 1882 a partir del projecte de l'arquitecte diocesà Francisco de Paula del Villar (1828-1901). A finals del 1883 es va encarregar a Gaudí la continuació de les obres, tasca que no va deixar fins a la seva mort, el 1926. A partir d'aleshores, diversos arquitectes han continuat l'obra seguint la idea original de Gaudí.

L'edifici està situat al centre de Barcelona, i amb els anys s'ha transformat en un dels signes d'identitat més universals de la ciutat i del país. Anualment és visitat per milions de persones i són moltes també les que n'estudien el seu contingut arquitectònic i religiós.

Hi ha tres façanes i s'anomenen així:
  • Façana de la Glòria ( Aquesta esta inspirada a la llibertat de Jesús ja que mira cap al mar).
  • Façana del Naixement ( El nom naixament se li va posar, per el naixement de Jesús).
  • Façana de la Passió ( Esta dedicada a la passió i resurrecció de Jesús).
Exemples d'equips que s'encarregan de mantenir i continuar la construcció : DIRECCIÓ FACULTATIVA, PROJECTE BÀSIC I EXECUTIU, CONSTRUCCIÓ,MUNTADORS DE BASTIDES, PALETES, etc.
Equip de paletes.
Equip de construcció.

Gaudí volia crear una nova arquitectura, amb estructures equilibrades i autoresistents. Per això, en la seva trajectòria professional construí arcs parabòlics i catenaris i experimentà un model invertit de cordills i sacs per a l'església de la Colònia Güell per calcular i construir columnes inclinades.


Foto en grup.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright © 2010 Crèdit 2010-g10 All Rights Reserved.
Website powered by Blogger and Trily Blogger theme designed by TopTut.com & Converted by Ritesh Sanap.