RAMBLES - FAÇANA MARÍTIMA


Mostra un mapa més gran
Per què la rambla és on és?

Ens hem trobat al punt de sortida, la font de Canaletes, que esta a dalt de tot de la rambla que es diu així perque es com si baixes un torrent. La rambla esta dividida amb cinc trams:
Rambla Canaletas,
Rambla dels Estudis, Rambla Caputxins,
Rambla de Santa Mònica i Rambla de les Flors, es diuen així perque a dalt de tot hi ha la font de canaletas a la meitat hi han universitats com Pompeu i Fabra que es molt important, la de les flors perque hi han moltes paradetes de flors la de caputxins perque hi ha un mosaic o obra de l'artista Joan Miró i més endavant hi ha el Liseu, i la de Santa Mònica es situaben antiguament els alfabers. La rambla és molt llarga fa 1500 metres de longitud. A la rambla hi han estatues humanes que representan a personatges famosos o d'uns altres països, es guanyen la vida dels diners dels turistes.

Tot ramblejant
Ara estem a la rambla de Canaletes on hi trobem la font que té una dita que diu així: "Si bebeu aigua de la font de Canaletes sempre més sereu un enamorat de Barcelona i per lluny que us aneu tornareu sempre". Antigament hi havia la seu d'un diari esportiu català i per això venia el barça a manifestar-se a la font, i ara es celebren els titols.




Tot seguit entrem pel carrer del pintor Fortuny i ens dirigim cap el MACBA, que si exposa obres d'art contemporani. Actualment s'esta exposant "Con la probabilidad de ser visto". El MACBA el va construir l'arquitecte estatunidens Richard Meli, va ser fundat a l'abril de 1988








El CCCB és un dels referents culturals de barcelona. En ell s'exposa creativitat artistica el debat i la reflexio. Hi podem trobar cinema, cursos, debats, conferències, música, dansa, etc...


Hem tornat a la Rambla per el C/ del Carme, i hem trobat l'església de Betlem, que es d'estil arquitectònic barroc i es de estil religiós jesuites, l'interior de l'edifici va ser destruït concretament l'any 1936.

1 comentaris:

  1. Hola Néstor. Procura corregir les faltes d'ortografia que hi ha al text, n'hi ha bastants. Repassa també el nom de l'arquitecte que va dissenyar el MACBA. És cert que es diu Richard però el cognom no és correcte. No utilitzis nicks per fer les entrades, canvia-ho pel teu nom.

    Esperanza

Publica un comentari a l'entrada

Copyright © 2010 Crèdit 2010-g10 All Rights Reserved.
Website powered by Blogger and Trily Blogger theme designed by TopTut.com & Converted by Ritesh Sanap.