Eixample

El nostre poble, Esplugues, està molt relacionat amb l'arquitectura modernista, de la qual en trobareu moltes mostres en aquest itinerari. Per decorar els edificis, es necessitaren rajoles i moltes d'aquestes es feien al costat del nostre Institut, A la Rajoleta.

La Rajoleta








Aquesta fàbrica es va crear el 12 de Juliol de 1858, ara ya no es fa servir com a fabrica no més s'utilitza com a museu.
Pujol i Bausis van ser el seus arquitectes modernistes són:
les seves característiques són:
-Predomini de corba sobre la recta.
-Riquesa i detallisme de la decoració.
-Ús freqüent de motius vegetals.
-Gust per la asimetria.
-Estitisme refinat.
Arquitectes importants:
- Antoni Gaudi
- Lluis Domenech
- Josep Puig
- Cèsar Martinell

En aquesta illa, popularment anomenada "Illa de la Discòrdia ", hi ha tres edificis modernistes: la Casa Lleó i Morera, de Luís Domènech i Montaner; la casa Ametller, obra de Josep Puig i Cadafalch i la Casa Batlló, obra d'Antoni Gaudí. Observeu primer le façanes des de l'altre costat del carrer i acosteu-vos-hi després per veure-les de més a prop. Entreu-hi.

La Illa de la Discòrdia té tres edifícis: Casa Ametller ( construïda del 1898 al 1900 ), Casa Batlló( contruïda 1904 al 1906 ) i Casa Lleó o Morera ( construïda 1902 al 1906.).
Casa Batlló
Casa AmetllerCasa Lleó i MoreraRepresentació de Sant Jordi a la casa Ametller.


Pel carrer Consell de Cent aneu cap el carrer de Pau Claris. En aquest carrer abans d'arribar al carrer Diputació trobareu el passatge Permanyer.
En aquest camí i trobem cases espectaculars, barroques, grans en vegetació i estan separades per valles amb colors clars.


2 comentaris:

  1. Hola Sergio. Corregeix les faltes d'ortografia, n'hi ha algunes. Procura encabir millor el text al blog. Heu fet algunes fotos del Passatge Permanyer, la Casa Batlló o alguna altre joia modernista? Les podeu enllaçar al blog per ilustrar el recorregut.

    Esperanza

  1. Renoi, a les imatges es confón la casa Amatller amb la de Lleó Morera!

Publica un comentari a l'entrada

Copyright © 2010 Crèdit 2010-g10 All Rights Reserved.
Website powered by Blogger and Trily Blogger theme designed by TopTut.com & Converted by Ritesh Sanap.